Poziv na Klobasafest 2017
Mesna zajednica Bački Petrovac Vas poziva da posetite Međunarodni festival kobasica Klobásafest 2017 koji će biti održan u Bačkom Petrovcu, 18. februara 2017. godine, u Vrbari.
Možete doći kao član takmičarske ekipe, kao izlagač i prodavati vlastite proizvode ili kao posetilac koji će svojim glasanjem oceniti kvalitet proizvedenih kobasica.
Dođite na žurku, zapevajte i zaigrajte u ritmu dobre muzike, probajte različite kobasice, čvarke i druge proizvode sa zabijačke (svinjokolje), napravite svoju kobasicu i pobedite ili kupujući tombolu možete oceniti proizvedene kobasice i dobiti vredne nagrade.
Zainteresovani za takmičenje u pravljenju kobasica mogu se javiti u Mesnu zajednicu Bački Petrovac na tel. 021 780 032. Obrazac prijave i detalje o Međunarodnom festivalu kobasica možete preuzeti sa web strane www.petrovec.org.rs.
Prostor za prodaju vlastitih proizvoda možete rezervisati u Turističkoj organizaciji Opštine Bački Petrovac preko telefona broj 021 780 478.
Program
10.30 Prijavljivanje i raspoređivanje takmičarskih ekipa
11.30 Otvaranje manifestacije i zakletva takmičara
11.45 Početak takmičenja u pravljenju svežih kobasica
12.00 Nastup muzičke grupe Maks
12.00 Prodaja prženih kobasica i čvaraka
12.30 Degustacija i ocenjivanje kobasica na štandovima takmičarskih ekipa
12.30 Preuzimanje uzoraka kobasice za ocenjivanje od strane žirija
14.00 Izvlačenje dobitnika nagrada na tomboli
15.00 Dodela diploma i nagrada
15:30 Narodno veselje
Uslovi i pravila takmičenja
Ekipa je sastavljena od 4 člana.
Kotizacija za takmičarsku ekipu iznosi 7000 dinara. Uplatu kotizacije treba izvršiti najkasnije do 10.02.2017. godine. Uplatu možete izvršiti na račun broj 160-421138-87 (primalac: Noćni bar Vrbara, svrha uplate: Festival) ili lično na osnovu dogovora sa organizatorom manifestacije.
U ceni kotizacije je uračunato:
10kg mlevenog svinjskog mesa za proizvodnju kobasica
Upotreba plastične posude za mešanje mesa
Usoljena i oprana tanka svinjska creva 15m
Higijenske rukavice (4x)
Kecelje sa logom Klobásafest 2017 (4x)
Sto i prostor za proizvodnju kobasica
Uslužno prženje kobasica za degustaciju i ocenjivanje (2kg za svaku ekipu)
Narezan hleb za degustaciju (dve vekne)
Piće za osveženje članova ekipe
Takmičarska ekipa donosi:
So, papriku, kim, beli luk i druge tajne sastojke za kobasice
Specijalna creva za proizvodnju tradicionalnih kobasica
Mašinu za punjenje kobasica i posudu za creva
Vlastite proizvode za dekoraciju štanda takmičarske ekipe
Folklornu nošnju, dres ili drugu vrstu odeće za prezentaciju ekipe
Ukrasne predmete za dekoraciju stola i degustaciju prženih kobasica
Od proizvedenih kobasica takmičarska ekipa uzorke predaje Stručnom žiriju 3x 1kg pojedinačno upakovane u kese.
Organizacioni odbor
Pogledajte foto galeriju sa Klobasafest-a 2016 ovde.